Hirdetés
Hirdetés

Dániával mérkőzik meg első ízben a magyar válogatott

| 2021. 12. 08. | 15:53:00
Kezdődik a világbajnokság középdöntője!
Dániával mérkőzik meg első ízben a magyar válogatott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csoportjából két győzelem és egy vereség után két ponttal a középdöntőbe kerülő magyar női kézilabda-válogatott bivalyerős ellenfél ellen kezdi meg szereplsését december 8-án a középdöntős szakaszban. A háromszoros olimpiai és Európa-bajnok, 1997-ben vb-győztes dán együttes vár Golovin Vlagyimir tanítványaira. Legutóbb 2018 novemberében játszottunk az északiak ellen, felkészülési mérkőzésen 23–16-ra kaptunk ki Oslóban. Összesen 51-szer találkozott egymással a két nemzeti csapat, 26 magyar győzelem, 3 döntetlen, 22 dán győzelem a mérleg.

Dán szemmel

Két dán világsztár, Anne Mette Hansen és Rikke Iversen is kihagyta a magyar válogatott ellen készülő válogatottjuk keddi edzését – írja a Nemzeti Sport Online helyszíni tudósítójára hivatkozva.

– Játszottam már néhány magyar válogatott játékossal, nekik ez az életük, minden egyes nap keményen dolgoznak. Más mérkőzésre számítok, mint amilyeneket eddig játszottunk a vébén, mert a magyar csapat fizikailag erős, nagy energiával játszik. Valamennyit változott a magyarok kerete, új a kapitányuk is, de jó fizikai adottságú kézilabdázókkal találkozunk, akik ugyan fiatalok, de az európai kupákban is edződnek” – mondta el a Siófokon légióskodó dán kézilabdázó, Simone Böhme. Majd hozzátette, ez más meccs lesz, mint amit az elmúlt napokban játszottak, hatvan percen át élet-halál harcra számít.

– Nem megyek úgy vissza Győrbe, hogy veszítettem a Magyarország elleni világbajnoki meccsen... A viccet félretéve, nehéz mérkőzésre számítok, a magyar válogatottat kiváló játékosok alkotják, alig vártam, hogy a felkészülésnél megnézzem, hogyan teljesítettek eddig a vb-n

– mondta a Győr játékosa, Anne Mette Hansen.
 

Magyar megközelítésből

– Kellett ápolni a játékosok lelkét, de kedd reggeltől már úgy láttam, próbálják elfelejteni az utolsó csoportmeccset – mondta Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott edzője. – Az is érződik, hogy néhányan, akik eddig sokat voltak a pályán, már nagyon fáradtak, néhányan kevésbé. Ha fáradt is vagy, de nyertél, nem érzed annyira kimerültnek magad, mint ha veszítettél. A dánok eddigi összecsapásaiból sok mindenre nem lehet következtetni, hiszen akikkel eddig találkoztak, például Dél-Korea és Tunézia, teljesen más kézilabdát játszanak, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Zárt, magas hatosfalas védekezéssel kényszerít átlövésekre a dán válogatott, ezeket a helyzeteket pedig San­dra Toft jól szűri a kapuban, és a védései nyomán próbálnak aztán indulni. Ettől függetlenül szerintem támadásban a dánokkal szemben könnyebb lesz a dolgunk, mint a németek ellen volt. – fogalmazta meg véleményét velősen a magyar kapitány. 

A magyar–dán meccs december 8-án 20 óra 30 perckor kezdődik a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, a mieink számára kulcsfontosságú a találkozó, mert vereség esetén elveszíthetjük a reális esélyünket a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe kerülésre. 

 

Hirdetés
Hirdetés