Hirdetés

Nem a saját kezében van a magyar válogatott sorsa

Nemzeti Sport

2021.12.10. 13:24

Nem a saját kezében van a magyar válogatott sorsa
(Fotó: MKSZ)

Nincs könnyű helyzetben női kézilabda-válogatottunk.

Hirdetés

Hirdetés

A középdöntőt december 10-én 18 órakor Kongó ellen folytató magyar női kézilabda-válogatottnak nem csak a soron következő meccsét kell mindenképpen megnyernie a továbbjutáshoz, hanem a december 12-i Dél-Korea ellenit is. Kongó ellen eddig 4-szer játszottunk, és százszázalékos a mérlegünk.

A továbbjutás menete

A négy középdöntős csoportból az első két-két helyezett jut be a negyeddöntőbe. A torna előtt a hazai szakszövetség ezt, tehát a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célként a csapat elé, ám erre a mieinknek már csak matematikai esélyük maradt. A minket tizenegy góllal elintéző dánok (30–19) eddigi formáját látva csekély esély mutatkozik arra, hogy a csehek és a németek elleni utolsó két középdöntős találkozójukon már ne szerezzenek pontot, így a németekre kell figyelnünk. Ha mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük, a továbbjutásunkhoz még kell az is, hogy a németek kikapjanak Dél-Koreától és Dániától is a hátralévő két körben, akkor ugyanis a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas, hatpontos holtverseny még a magyar együttesnek is kedvezhet.

Mindenre megkaphatjuk a választ már a Magyarország–Kongó csata előtt, mert ha a 15 óra 30 perckor pályára lépő német válogatott akár csak egy pontot is szerez a dél-koreaiak ellen, már nem érhetjük be őket.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés