Hirdetés

Elkészült, és már át is adták Magyarország harmadik legnagyobb sportarénáját

MTI

2021.12.10. 15:30

Elkészült, és már át is adták Magyarország harmadik legnagyobb sportarénáját
(Fotó: Pick Szeged/Facebook)

Csányi Sándor tulajdonosa szerint a klub infrastruktúráját tekintve megelőzte a rivális Veszprémet.

Hirdetés

Hirdetés

A Pick Szeged az új otthonában 30-26-ra legyőzte a német THW Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, csütörtökön. Ez volt a szegedi csapat első mérkőzése a délután felavatott Pick Arénában, amely 8143 fős befogadóképességével Magyarország harmadik legnagyobb csarnoka.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen elmondta, a Pick Aréna a vidék legnagyobb kézilabdacsarnoka, melyhez edzőpálya, és az akadémistákat kiszolgáló létesítmény is kapcsolódik. Felidézte, Magyarország 2018 nyarán nyerte el az Európa-bajnokság rendezésének jogát. A magyar építőipar teljesítményét mutatja, hogy két és fél évvel a fővállalkozói szerződés aláírását követően megrendezhették a csarnok átadóját - mondta. A miniszter emlékeztetett rá, hogy az arénától néhány száz méterre tavaly adták át Szeged új uszodáját, amely a vízilabdasport otthona.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kifejtette, a Szegeden folyó szakmai munka az elmúlt években Európa élvonalába juttatta a Pick Szegedet, és az egyesület több mint 400 utánpótlás sportolót is nevel. A Pick Aréna Magyarország harmadik legnagyobb csarnoka, melyre minden szegedi büszke lehet - hangsúlyozta. A csarnok a szegedi kézilabdacsapatnak, a kézilabdát választó fiataloknak, a sportágat szerető szurkolóknak épült, és nemcsak sportesemények, hanem koncertek, rendezvények helyszínül is szolgál majd - mondta az elnök.

A szegedi aréna a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a szerb, horvát, francia és ukrán csapatok alkotta C csoport küzdelmeinek ad majd helyet január 13-tól 17-ig.

Csányi Sándor, a Pick Szeged tulajdonosa szerint a hatvan esztendeje alakult, 1993-tól a Pick Szeged nevet viselő klub eddig méltatlan körülmények között játszott a Szegedi Sportcsarnokban. Az új csarnok elkészültével a klub infrastruktúráját tekintve megelőzte a rivális Veszprémet. Hangsúlyozta, a klub ugyanolyan hangsúlyt helyez az utánpótlás-nevelésre, mint az élsportra. A Pick Szeged jelenleg négy játékost ad a válogatottnak, és bízik benne, hogy a klub akadémiájának köszönhetően a jövőben több magyar játékost tudnak beépíteni a csapatba.

A 28 390 négyzetméteres alapterületű létesítmény kivitelezője a West Hungária Bau Kft. volt, a szerződés értéke nettó 29,325 milliárd forint. A Hajós Építész Iroda Kft. által tervezett csarnok 8143 férőhelyes. Épült egy külön - magyar bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása alkalmas - edzőcsarnok is, 1500 férőhelyes lelátóval. A kisebbik csarnokban keresztben két edzőpálya alakítható ki. A komplexumhoz kapcsolódik egy 25-30 gyermek középiskolai bentlakásos kollégiumi elhelyezésére alkalmas akadémia, valamint egy 80 fős konferenciaterem is.
kézilabdaSzeged

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés