Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Talpra álló norvégok, összezuhanó franciák – véget ért a vb

| 2021. 12. 20. | 09:24:00
A magyarok a 10. helyen zártak.
Talpra álló norvégok, összezuhanó franciák – véget ért a vb
Hirdetés
Hirdetés

A női világbajnokságok történetében a norvégok és a franciák vívták egymással a legtöbb döntőt, de a Spanyolországban mutatott formák alapján is egyértelmű volt, hogy az Eb-címvédő norvégok és az olimpiai bajnok franciák kiemelkednek a többi válogatott közül. Az egymással vívott korábbi három vb-fináléjukból 1999-ben és 2011-ben a norvégok, míg 2017-ben a franciák kerültek ki győztesen.

A norvég–francia döntő elején nem volt gólzápor, mindkét csapat nagy erőfeszítéseket mutatott a minél jobb védekezés érdekében, és a két válogatott kapusa is bombaformában védett. Az első félidőben mindkét oldalon sok volt a hiba, a franciák rontottak többet, de még így is 16–12-re vezettek a szünetben.

A norvégok láthatóan felszívták magukat a pihenő alatt, nagyobb sebességre kapcsolva két és fél perc alatt kiegyenlítettek újra nyílttá téve a meccset. A skandinávok ezt követően is lendületben maradtak, a franciák pedig továbbra is hibát hibára halmoztak. A norvég védekezés nagyon összeállt, még inkább felkeményedett, és mögötte Silje Solberg is hozzátette a magáét 50 százalékos védési hatékonyságával. Franciaország legjobbjain pedig semmi sem segített, a norvégok az utolsó negyedórában átrohantak a gallokon, és végül 29–22-re legyőzték Krumbholz mester tanítványait.

Norvégia ezzel a negyedik vb-címét szerezte meg – története során először veretlenül –, ezzel átvette az oroszoktól az első helyet az összesített éremtáblázaton. A franciák a hatodik vb-fináléjukból negyedszer jöttek ki vesztesen.

A magyarok végül a 10. helyen zárták a világbajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés