Hirdetés

A dánok ellen összeomlott a magyar hölgykoszorú

MTI

2021.12.09. 11:39

A dánok ellen összeomlott a magyar hölgykoszorú

Még egy halvány remény van.

Hirdetés

Hirdetés

A kapus Szikora Melinda szerint a magyar női kézilabda-válogatott védekezése teljesen összeomlott a Dániával szemben 30-19-re elveszített szerdai középdöntő-mérkőzésen a spanyolországi világbajnokságon.

Védekezésben 7-4 után teljes összeomlás történt, a támadásunk pedig amúgy sem állt össze, szenvedős volt. Szerencsés, talált góljaink voltak"

- nyilatkozta Szikora. Hangsúlyozta, a kapusoknak is többet kellett volna védeniük a meccsen, bár az átlövéseket jó százalékban hatástalanították.

Megbeszéltük, hogy próbáljuk zárt védekezéssel átlövésekre kényszeríteni a dánokat. Végig azt kiabáltuk hátulról, hogy a beállós ne kapja meg a labdát és ne legyenek betörések a belső pozíciókból. Ezt sajnos nem sikerült megvalósítani, csak a beállós és a betörések voltak jelen a játékukba

 - magyarázta a német Bietigheim kapusa, aki 18 lövésből hármat védett.

A középdöntő első fordulójában elszenvedett 11 gólos vereség azt jelenti, hogy a magyaroknak már csak matematikai esélyük van a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe jutásra. Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, és ha mindkét meccsüket megnyerik, a németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet. A negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.
kézilabdavilágbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés