Hirdetés

Még győzelemmel is kieshetnek a magyar kézisek. Mindent bele!

nso.hu

2022.01.17. 13:52

Még győzelemmel is kieshetnek a magyar kézisek. Mindent bele!

Kétgólos siker Izland ellen biztos továbbjutást érne.

Hirdetés

Hirdetés

Érdekes módon a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyarok csoportjában mind a négy csapatnak van még továbbjutási esélye az utolsó, keddi játéknap előtt. A magyar válogatott vereség esetén mindenképpen búcsúzik, de még győzelem esetén is kieshet. 

A magyar válogatott továbbjut...

  • ha az utolsó mérkőzésen több pontot szerez Izland ellen, mint Hollandia Portugália ellen, ebben az esetben Magyarország és Izland jut tovább, a mieink egy vagy két pontot vinnének a középdöntőbe.
  • amennyiben a mieink legyőzik Izlandot, és Hollandia is nyer Portugália ellen, akkor hármas körbeverés alakul ki. Ebben az esetben a három csapat – Magyarország, Izland, Hollandia – egymás elleni gólkülönbsége dönt. Ha a mieink kettővel megverik Izlandot, akkor biztosan továbbjutnak. Ebben az esetben Magyarország és Hollandia jutna tovább.
  • ha a mieink döntetlent játszanak Izland ellen, akkor Izland biztosan a csoport élén zár. Amennyiben Hollandia szintén egy pontot szerez az utolsó körben, akkor jobb egymás elleni eredménye miatt megelőzi a magyar válogatottat – ha kikap, akkor a magyar csapat jut tovább, s egy pontot visz tovább a középdöntőbe.
AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA A B-CSOPORTBAN
JANUÁR 18., KEDD

18.00: Izland–Magyarország (Tv: M4 Sport)
20.30: Hollandia–Portugália

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

  1. Izland 2 2 57–52 +5  4  
  2. Hollandia 2 1 1 59–57 +2  2  
  3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 59–61 –2  2  
  4. Portugália 2 2 54–59 –5  0  

 

kézilabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés