Hirdetés

Megvan a magyarok új kapitánya, aki dán!

2016.05.18. 14:03

Megvan a magyarok új kapitánya, aki dán!

Magyarországra költözik a családjával - ez volt a feltétel.

Hirdetés

A dán Kim Rasmussen lesz a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, megbízatása július 1-től négy évre szól. A 43 éves szakember jelenleg a lengyel női válogatott szakvezetője és másfél hete a Budapesten Bajnokok Ligáját nyert román CSM Bucuresti vezetőedzője. Mindkét munkaköréből az idény végén távozik.

Amint Kocsis Máté, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az elnökség korábban kikötötte, hogy a mindenkori kapitánynak életvitelszerűen kell Magyarországon tartózkodnia, és elvárás, hogy a válogatott a jövőben a korábbiakhoz képest többet tudjon együtt dolgozni. A tárgyalásokat ennek szellemében vezette le Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök.

Pálinger Katalin elmondta: a végső cél, hogy a csapat ott legyen a 2020-as tokiói olimpián, és addig se maradjon le világversenyről, Eb-ről vagy vb-ről.

Rasmussen videóüzenetében kiemelte: megtiszteltetés és öröm számára, hogy olyan csapatot vezethet, amely már többször megmutatta a világnak, mire képes.

Egységes és összetartó válogatottat szeretnék, hogy kemény munkával ott legyünk a nagy versenyeken és végső célként a 2020-as tokiói olimpián

- fogalmazott Rasmussen, aki a nyártól Magyarországon fog élni családjával. Hozzátette: ő készen áll a munkára, és bízik benne, hogy a csapat is készen áll rá. Az új kapitány majd azután hozza nyilvánosságra szakmai stábjának névsorát, miután a jelöltekkel személyesen beszélt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti