Dobbanjon a magyar szív!

A magyar válogatott 1999 után szerepelhet ismét Eb-n.

Hirdetés

A csütörtök esti hivatalos megnyitóval megkezdődik a férfi kosárlabda Európa-bajnokság, ahol péntektől szeptember hetedikéig a társházigazda Románia mellett Horvátország, Montenegró, Csehország és a címvédő Spanyolország lesz az ellenfelünk a C csoportban.

Talán mondanom sem kell, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz. Spanyolország és Horvátország világklasszis csapat, tele Euroliga- és NBA-sztárokkal, Csehország a legjobb nyolc közé jutott a legutóbbi Eb-n, Montenegró pedig nagyjából a horvátokhoz hasonló játékerőt képvisel. Románia házigazdaként komoly gondot okozhat mindenkinek

 – vázolta fel az erőviszonyokat Stojan Ivkovic magyar szövetségi kapitány. A horvátországi születésű, de immár magyar állampolgársággal is rendelkező szakember szerint a továbbjutásukhoz óriás bravúrra lenne szükségük, ugyanakkor bízik játékosaiban, akik végig a maximumot nyújtották a nyári felkészülésük során.

Ivkovic némiképp csalódott amiatt, hogy a tavasszal honosított DeAndre Kane hosszas huzavona után mégsem vállalta a válogatottságot, de örül, hogy velük lehet Hanga Ádám, aki a napokban igazolt a spanyol Baskoniától a Barcelonához és akit az Euroliga elmúlt szezonjának legjobb védőjévé választottak.

A magyarok tavaly szeptember 17-én szenzációs teljesítménnyel, mind a hat mérkőzésüket megnyerve zárták az Eb-selejtezőt. A fennállásának 15. kontinenstornájára készülő nemzeti együttes 1999 után szerepelhet ismét Eb-n. Akkor Franciaországban mindhárom csoportmérkőzésén kikapott - sorrendben a spanyoloktól, az oroszoktól és a szlovénoktól -, így a 14. helyen zárt.

A magyarok menetrendje C csoportban (Kolozsvár):
szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15

A magyar válogatott kerete:
Rosco Allen (Iberostar Tenerife), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Körmendi Egis), Hanga Ádám (Barcelona), Karahodzsics Kemal (KTE-Duna Aszfalt), Keller Ákos (Székesfehérvári Alba), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Perl Zoltán (Egis Körmend), Ruják András (Atomerőmű SE), Tóth Norbert (Szombathelyi Falco), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt).

 

Európa-bajnokság, Németország, Olaszországkosárlabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés