A Diósgyőr játékosáról áradozik a nemzetközi sajtó!

2018.11.06. 13:12

A Diósgyőr játékosáról áradozik a nemzetközi sajtó!
Medgyessy Dóra és Cziczás László (Fotó: dvtk.eu)

Amit csinált, még egy férfinak is becsületére válna.

Hirdetés

A női kosárlabda Európa Kupában érdekelt Aluinvent DVTK csapata a sorozat második fordulójában a francia Nantes Rezé együttesével találkozott idegenben.

A Diósgyőr végig kiváló formában, rendkívül eredményesen kosarazott, hiszen közel száz pontot szerzett (87-97), de ami ennél is nagyobb szám: Medgyessy Dóra 36 percet töltött a pályán, ez idő alatt 14 pont és 17 gólpassz került a neve mellé. Emellett 5 szerzett labdát és 7 lepattanót is feljegyeztek a statisztikai lapjára. A teljesítmény-indexe pedig 33-as lett.

Még senki nem adott 17 asszisztot az Európa Kupában a modern időkben, Medgyessy Dóra Franciaországban tehát új csúcsot állított föl.

Erről a nemzetközi szövetség portálja is megemlékezett! Naná, hogy a DVTK edzője, Cziczás László sem mehetet el szó nélkül a játékosa teljesítménye mellett!

Nem szeretek név szerint említeni játékosokat, de meg kell említenem Medgyessy Dóra játékát. Egyszerűen eksztázisban játszott, és nem csak dobott 14 pontot, hanem kiosztott a társainak 17 gólpasszt is, ami még a férfi mezőnyben is brutálisan kiemelkedő

- fogalmazott a tréner, akinek a csapata ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A csapat november 7-én, szerdán a Reyer Venezia vendégei lesznek.

DiósgyőrMedgyessy Dóra

Szóljon hozzá!

Hirdetés