Hirdetés
Hirdetés

Egy „szemtelenül fiatal” edzőt neveztek ki a Diósgyőr élére

| 2020. 05. 18. | 21:22:00
A papa ismerős Miskolcon.
Egy „szemtelenül fiatal” edzőt neveztek ki a Diósgyőr élére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földi Attila irányítja az Aluinvent DVTK kosárlabdázóit a következő szezontól. A Vasas-tól érkező fiatal, de már mind NBI/A-csoportos, mind válogatott szinten sok tapasztalattal rendelkező szakvezetővel három éves szerződést kötött a miskolci klub, amelyen a honlapján közölte a hírt.

Kosaras apa és anya

Földi Attila édesapja a neves kosárlabdaedző, Földi Sándor, aki férfi és női vonalon is a legmagasabb szinten tevékenykedett, volt válogatott edző is, többek között az akkori DKSK trénereként is dolgozott Miskolcon. Attila édesanyja is NBI-es kosárlabdázó volt, így igazi kosárlabdacsaládba született, sőt testvére szintén magyar utánpótlás válogatott és NBI/A csoportos kosárlabdázó volt, jelenleg a Szeged KE NBI/B-s csapatának a vezetőedzője.

27 évesen már az élvonalban edzősködött

Attila játékos pályafutásának nagy részét Szolnokon töltötte, a Szolnoki Olaj utánpótlásában öt évet játszott. Az edzői munkát Cegléden kezdte mint utánpótlásedző, később pedig mint az NBI/A-csoportos csapat másodedzője, majd egy évet a Kecskeméti Kosárlabda Akadémián töltött a serdülő és kadet leány csapat vezetőjeként. Karrierje igazán 2017-ben indult be, amikor is az akkor még csak 27 éves edzőnek bizalmat szavazott a Vasas Akadémia és felkérte a női NBI/A csoport vezetésére. Itt három év alatt rengeteg tapasztalatott szerzett, nagyon sok fiatal játékos nevelkedett a keze alatt, akik azóta az NB1/A csoport más együtteseit erősítik. 2015 óta az U18-as 3x3 válogatott rendkívül sikeres szövetségi kapitánya is, irányításával az elmúlt években kétszer Európa-bajnok lett a válogatott, és világbajnoki bronzérmet is szerzett. 2018-ban Cziczás László másodedzőjeként az U20-as kosárlabda-válogatottal Európa-bajnoki 5. helyet szerzett.

Az új vezetőedző számára a csapat többsége nem lesz ismeretlen, hiszen az évek során dolgozott már együtt Medgyessy Dórával, Kányási Veronikával, Pusztai Petrával és Tóth Frankával is.

Hirdetés
Hirdetés