Elverték a miskolciakat Törökországban

2020.10.28. 19:15

Elverték a miskolciakat Törökországban
Medgyessy Dóra kritikusan értékelt (Fotó: mti)

Vereségével a DVTK az EK B csoportjában folytatja.

Hirdetés

Hirdetés

Sima, 85-68-as vereséget szenvedett az Aluinvent DVTK a török Izmit Belediyespor vendégeként a női kosárlabda Euroliga selejtezőjében, ezzel búcsúzott a sorozattól. A magyar együttes - amely karanténban lévő vezetőedzője, Földi Attila nélkül utazott el - legeredményesebb játékosa Kristine Vitola volt 20 ponttal.

Sajnos a végére fizikálisan felőröltek minket, de azt gondolom, a találkozót jól kezdtük, azokat a dolgokat végre tudtuk hajtani, amiket előre megbeszéltünk. Utána viszont jött egy pont, amikor elkezdtek kívülről betalálni, ezt nem tudtuk megakadályozni, a támadólepattanókból pedig rengeteg második esélyt, és abból kosarat adtunk nekik

 - mondta az M1 aktuális csatornának Medgyessy Dóra. A játékos hozzátette, talán nem volt elég érett a csapat az Euroligához, de bízik benne, hogy januárra tud annyit fejlődni az együttes, hogy az Európa Kupában helyt álljon.

A nemzetközi szövetség, a FIBA által átszervezett 2020/21-es szezon selejtezőjében oda-visszavágós rendszer helyett egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Vereségével a DVTK az EK B csoportjában folytatja a török Genclik, a svéd Umea és az izraeli Ramla mellett.

A 16 csapatos Euroliga-főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, buborékos formában, négycsapatos csoportokkal. A D csoport tornáját a magyar bajnok Sopron Basket rendezi, ellenfelei a török Galatasaray, a Bourges és a szintén francia Basket Landes lesznek.

kosárlabdaAluinvent DVTK Miskolc

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés