Hirdetés

Hirdetés

Ha nincs az a bizonyos rossz kezdés...

Nemzeti Sport

2021.12.16. 14:11

Ha nincs az a bizonyos rossz kezdés...
(Fotó: Kozma István)

Nem tudott felállni a kezdeti nehézségekből a Diósgyőr.

Hirdetés

A DVTK a Brno ellen játszott december 15-én a női kosárlabda Európa-kupa kieséses szakaszában. Nem kezdték jól a miskolciak a csehek elleni összecsapást, a rivális hamar nyolcpontos előnyre tett szert (4–12). Az első negyed végére sikerült ugyan a felzárkózás a hazaiak részéről (15–16), sőt Völgyi Péter tanítványai a második játékrész elején a vezetést is megszerezték (19–17), csakhogy ezt az etapot is hátránnyal zárták, 29–33-as eredménnyel vonultak a szünetre a mérkőző felek. A harmadik tíz percben kétszer is egyenlített a DVTK, majd a záró negyednek is mindössze kétpontos hátránnyal kezdett neki (49–51). Rendkívül kiélezett csata zajlott a pályán, amelyből végül a vendégek kerültek ki győztesen, akik 61–57-es győzelemmel várhatják a december 22-én esedékes visszavágót.

Női kosárlabda Európa-kupa, rájátszás a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. meccs:
DVTK–Brno (cseh) 57–61 (15–16, 14–17, 20–18, 8–10)
Miskolc, 550 néző. V: Stoica (román), Tetik (török), Ivaskov (fehérorosz).
DVTK:
Vorpahl 4, Aho N. 5/3, M. JOVANOVICS 17/3, Hayes 9, Green 5. Csere: Kiss A. 8, KÁNYÁSI 9/3, Bernáth. Edző: Völgyi Péter
BRNO: ZÁPLATOVÁ 30/18, Hamzová 6, HOLMES 15/3, Stoupalová 4, Jurcenková 2. Csere: Beranková, Galícková, Grigalauskyte 4. Edző: Viktor Prusa

MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter:
– Meglepett, hogy a nagyszünetig nem volt olyan játékosunk, aki jó napot fogott volna ki. Akartunk, kapartunk, de sok hiba is becsúszott. Támadásban nem akadt, aki betaláljon kintről, és ez elbizonytalanította az együttest, amely nem tudta azt játszani, amit elterveztünk. Azt nem tudom elképzelni, hogy még egyszer ilyen gyengén teljesítsünk. A négy pont nem nagy különbség, ledolgozható, de jóval nagyobb koncentrációval kell majd játszanunk ahhoz, hogy ez sikerüljön.
Viktor Prusa: – Nyertünk, előnyt szereztünk, ez kétségtelenül jó, de a továbbjutás még nem dőlt el, a visszavágó hátra van és nehéznek ígérkezik. Jó volt látni, hogy a találkozó nagy részében a mi akaratunk érvényesült, de egy hét múlva is ugyanilyen motivált játékra lesz szükségünk, mert a diósgyőriek jó játékosokból állnak.

A visszavágót december 22-én, 18 óra 30 perctől rendezik Brnóban .

DVTKkosárlabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés