Hirdetés
Hirdetés

A továbbjutás szempontjából is fontos meccsek várnak a magyarokra

| 2022. 02. 21. | 13:08:00
Ivkovics Sztojan bizakodó.
A továbbjutás szempontjából is fontos meccsek várnak a magyarokra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy csatára számít Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró elleni világbajnoki selejtezőkön.

A két csapat február 24-én Debrecenben találkozik egymással, három nappal később pedig Podgoricában csap majd össze.

Szinte a legerősebb összeállításukban érkeznek hozzánk, nyolcan erősebb nemzetközi kupákban játszanak, mint a Bajnokok Ligája, amelyben a Falco szerepel. Nagy csatára számítok, olyanra, amit minden bizonnyal élvezni fog a debreceni közönség

– jelentette ki február 21-i sajtótájékoztatón a szakvezető.

A nemrég honosított, amerikai születésű Mikael Hopkinst illetően Ivkovics közölte, kiváló kosárlabdázóról van szó, aki remekül illik a csapatba. – Azért volt szükség a honosítására, mert sajnos nem állnak sorban a magyar magasemberek. Ha lenne hazai játékosunk, akkor örömmel behívnám – tette hozzá.

A magyar csapat a vb-selejtező első fordulójában 81-75-re nyert novemberben Portugáliában, majd Kaposváron 78-54-re kikapott az olimpiai ezüstérmes franciáktól.

Júliusban minden négyesből az első három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont.

Hirdetés
Hirdetés