Hirdetés

A genfiek beleszerettek a debreceni helyszínbe

2015.02.24. 15:19

A genfiek beleszerettek a debreceni helyszínbe

A Főnixben és a Nagytemplom előtt is nagy buli készül.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, Debrecen idén sem amard nagy világverseny rendezése nélkül hiszen - többek között - Divízió I-es ifjúsági hoki vb, illetve női kosárlabda Európa-bajnokságnak is házigazdája lesz.

Utóbbi volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyen Papp László polgármester; Szalay Ferenc volt kosárlabdázó, jelenleg Szolnok polgármestere; Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodrogváry Iván, a FIBA Europe vezetőségének tagja, valamint Julien Debove a FIBA 3X3 kommunikációs menedzsere is részt vett.

 

Elhangzott, hazánk ötödik alkalommal fogadja a földrész legjobb kosaras hölgyeit, az idei torna helyszínei: Budapest, Szombathely, Sopron, Győr, Debrecen, valamint Nagyvárad és Temesvár lesznek. A debreceni mérkőzések június 17-én, 19-én és 21-én lesznek, ezeket a Főnix Csarnokban rendeznek majd meg.

A másik fontos kosárlabdás eseményt 2015. június 4-7 között rendezik meg: a FIBA 3X3-as U18-as korosztálynak kiírt  világbajnokságot, azaz az utcai kosárlabdnak csúcseseményét a Nagytemplom előtt bonyolítják le, és a Genfből érkező Nemzetközi Kosárlabda Szövetség tagjai első látásra beleszerettek a helyszínbe.

Julien Debove kijelentette, hogy izgatottan várja már a világbajnokságot, és biztos benne, hogy Debrecen főtere kitűnő választásnak bizonyul a sportesemény helyszínéül.

Posta László 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti