Kényes kérdéseket tett fel, nem faggathatja többé Orbánt

168ora.hu

2017.12.02. 13:41

Kényes kérdéseket tett fel, nem faggathatja többé Orbánt
Fotó: MTI

Visszahozták a jól bevált, megbízható embert.

Hirdetés

Hirdetés

Nem kérdezheti többé Kocsis Éva péntek reggelenként Orbán Viktor miniszterelnököt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában - írja a 444.hu cikkére hivatkozva a 168ora.hu.

A  műsorvezetőnek azért kell távoznia, mert néha valódi kérdéseket is feltett a kormányfőnek.

Kocsist hivatalosan arra hivatkozva távolították el, hogy a kérdéseiben túl markánsan jelenik meg a saját véleménye, amiről egy interjúban azt mondta, számára az a fontos, hogy gondolkodásra késztesse a hallgatókat.

Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amelyben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák

 – mondta egy interjúban erről.

Kocsist a Kossuth Rádió vezetősége többször is figyelmeztette, hogy kerülje az öntörvényűséget, de nem fogta vissza magát. Nem rúgják ki, de egy időn át nem kap műsort. A 444 úgy tudja, hogy kiemelt szerkesztőként az  igazgatóságon dolgozhat tovább. 

A 180 percbe Kiss Gábor Istvánt ültetik vissza, aki korábban már vezette a műsort, a kérdéseibe pedig nem szövi bele a saját véleményét. A legutóbbi Orbán-interjút már ő készítette. 

A 444 szerint mivel a műsorbeosztás az év végéig megvan, és mindenhol Kocsis neve szerepelt,

a változás magát a miniszterelnököt is meglepte.

Orbán ViktorKossuth Rádió

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés