Hirdetés
Hirdetés

Roma jogvédők: Orbán is bevándorló

| 2018. 03. 04. | 14:34:00
Setét Jenőék a miniszterelnök Miskolcon mondott beszéde ellen tiltakoznak.
Roma jogvédők: Orbán is bevándorló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor is bevándorló - ezzel a címmel adott ki közleményt az Idetartozunk roma jogvédő egyesület Orbán Vikor csütörtöki, miskolci látogatásán tett kijelentései miatt. A roma polgárjogi aktivista szerint a kormányfő cigányságot megbélyegző és a népcsoporttal szemben gyűlöletet keltő politikai beszéde nem csakhogy tiltakozásra okot adó, de államférfiútlan is.

A közleményt a RomNeten tették közzé. A miniszterelnök  a napokban az avasi romákra utalva úgy nyilatkozott, „Miskolcnak már van tapasztalata a bevándorlókkal, pedig azok Magyarországról, pontosabban Magyarország területéről érkeztek a városba."

- Egyesületünk meggyőződése szerint Orbán Viktor minapi, miskolci beszédét csak az nem érti, aki nem akarja. Mi is értjük.

Értjük, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, honfitársai egy jelentős részét, mintegy 10 százalékukat, nevezetesen a hazai roma embereket, az elmúlt évek kormányzati gyűlöletkampányának céltábláival, a „migránsokkal”, bevándorlókkal egy serpenyőbe helyezi - írja közleményében az egyesület elnöke, Setét Jenő.

- Értjük, hogy rájátszik azokra az emlékekre és érzelmekre, amelyek Miskolcon a nemromák és romák konfliktusai mentén születtek. Azt is értjük, hogy

Azt is értjük, hogy valamivel a kevesebb, mint 40 nappal a választások előtt „szokás szerint” közösségünket puszta „kampányeszközzé silányítja.

Csak az a véleményünk - írja Setét Jenő -, hogy mindez nem méltó, sőt rendkívül arcátlan és visszataszító olyan embertől, aki:

Fejér megyéből, Budapestre migrált, „bevándorolt”,
akinek a pártja több százezer roma ember szavazatát kapta meg és gyűjti be,
aki arra vállalkozott, hogy az ország miniszterelnöke lesz és ebben a minőségében mindannyiunkat kell képviseljen.
Politikai beszéde nem csakhogy tiltakozásra okot adó, de államférfiútlan is."

Hirdetés
Hirdetés