Hirdetés

Külföldi lapok: vezető hírek között a szombati tüntetés

szeretlekmagyarorszag.hu

2018.04.15. 10:56

Külföldi lapok: vezető hírek között a szombati tüntetés
MTI-fotó: Mónus Márton

A Békemenethez hasonlították.

Hirdetés

Külföldi lapokat szemléz a szeretlekmagyarorszag.hu. E szerint miden jelentősebb nyugati médium beszámolt a hatalmas tömeget vonzó ellenzéki demonstrációról.

Jelentőségét nem ugyanakkorának becsülik, egy dologban viszont egyetértenek: Orbán Viktor féltheti a hatalmát a nép elégedetlensége miatt - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

BBC News szombat este egyből a szíriai események után adott hírt címlapján a budapesti történésekről. Úgy becsülik, tízezrek vonultak utcára:

nagyjából annyian voltak, mint a kormánypárti Békemeneten egy hónappal ezelőtt. Írnak arról is, hogy bár nagyon sok rendőrt vezényeltek a fővárosba, a tömeg végig békés maradt.

New York Times kevesebbre becsüli a részvételt, mindössze ezres nagyságrendről írnak.

Megemlítik, hogy ez valószínűleg nem változtat majd Orbán politikáján.

Szó van a cikkben a kormányfő március 15-i bosszúálló beszédéről, valamint a Figyelő Soros-listájáról és a civilellenes Stop Soros törvénycsomagról is.

A lap úgy fogalmaz: Orbán hatalmára csak egy veszély leselkedik, mégpedig a saját népe, aminek több mint a fele a kormány ellen szavazott.

A francia Le Monde részvételi becslése nagyvonalúbb: százezer tüntetőről írnak, ami szerintük az egyik legfontosabb esemény volt az utóbbi években Magyarországon. Jól látszott, mekkora tömeg szavazott Orbán ellen. A lap két kivándorolt magyart is megszólaltat, akik mindketten elégedetlenek Orbán politikájával.

Budapesttüntetés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés