Hirdetés

Komoly tömeget mozdított meg a választási vereség

Borsodihír

2018.04.14. 18:35

Komoly tömeget mozdított meg a választási vereség
A szervezők tüntetéshullámot szeretnének elindítani (Fotó: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség)

Az Origo a főváros lángba borítását vetíti előre.

Hirdetés

Elkezdődött a fővárosi ellenzéki tüntetés szombat délután 18 óra előtt. A szervezők békés demonstrációra készülnek, ugyanakkor a kormányzattal szembeni tüntetéshullámot szeretnének beindítani a rendezvénnyel. Ezúttal az Operaháztól a Kossuth térre vonulnak, ahol beszédek hangzanak el.

Az MSZP Facebook-oldalán a párt miniszterelnök-jelöltjeként súlyos vereséget szenvedő Karácsony Gergely (Párbeszéd) azt üzente: „Azért fognak küzdeni, hogy Orbán Viktort emlékeztessék, a társadalom fele nem vele van”.

Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője szerint „a Fidesz–KDNP győzött ugyan a választáson, de nem arra kapott felhatalmazást, hogy magyar állampolgárokat megbélyegezzen azért, mert nem őket támogatja”. A politikus ezzel a Figyelő komoly felhördülést kiváló „Soros-listájára” utalt.

A demonstrációhoz a Jobbik is csatlakozott, támogatói egy nagy, „A nép nem betiltható” molinó mögött menetelnek. A párt a hét elején támogatásáról biztosította a civilek által szervezett tüntetést, politikusaik jelen lesznek a tömegben, de beszédet nem kívánnak mondani. 

– Április 8. éjszakáján megígértük, hogy folytatni fogjuk, kőkeményen! Hétfő óta több mint öz ezren jelentkeztek a Momentumba, ilyet még nem láttunk. Megtízszerezett erővel dolgozunk azon, hogy a Momentum legyen az ellenállás bástyája Magyarországon – mondta a helyszínen Fekete-Győr András elnök. 

A Magyar Idők szerint a rendőrségnek „várható anarchista provokációkra” kell majd reagálnia, míg az Origo arról értekezik, hogy „szélsőbaloldali, anarchista csoportosulások és a Soros-hálózat válogatott katonái a 2017-ben rendezett hamburgi G20 csúcstalálkozó elleni tiltakozás mintájára akarják szombat este lángokba borítani fővárosunkat”. 

A tüntetést az országos médiumok közül több is élőben közvetíti.

Ellenzéki tüntetés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés