Hirdetés

Rogánék felemelnék az internet népét

MTI

2018.05.14. 19:30

Rogánék felemelnék az internet népét
Szemben Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt (balra) a kinevezése előtti meghallgatáson, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén (Fotó: MTI, Máthé Zoltán)

És persze szigorítanák a Stop Sorost.

Hirdetés

A Stop Soros törvényjavaslatnak minden olyan tevékenységet meg kell akadályoznia – jelentette ki május 14-i bizottsági meghallgatásán Rogán Antal –, amelynek célja, hogy Magyarország területére a magyar törvények megkerülésével, a nemzeti szuverenitás megsértésével, illegálisan hozzanak be bevándorlókat. A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterjelöltje azt mondta, jelenleg külföldről támogatott szervezetek nyújtanak segítséget ehhez.

Szerinte nemzetközi fronton is folytatódik majd a vita a bevándorlás kérdésében.

Hiszen az uniós polgárok jövőre, az európai parlamenti választáson mondhatnak először véleményt a kérdésben, a brüsszeli döntéshozók pedig még az előtt megpróbálják jogszabályokban visszavonhatatlanná tenni javaslataikat. Leszögezte ugyanakkor: ezt nem fogják hagyni, és ebben az ügyben a magyar kormánynak és az Országgyűlésnek is lesz munkája. 

Szemére vetette a botrányait

A jelölt Európában egyedülálló, példaértékű intézménynek nevezte a nemzeti konzultációt, amelynek segítségével eddig is kialakították a kormányzás alapköveit jelentő egyetértési pontokat, a segély helyett munka alapelvét, a család- és gyermekvállalás elsődleges kérdéssé tételét, az illegális bevándorlás megállítását. Utóbbiról elmondta, ha szükséges, a témában tartanak még konzultációt. 

Rogán Antak célnak nevezte, hogy 2025-ig az ország a digitális kultúra tekintetében az Európai Unió első öt országa között legyen. Közölte: államilag garantált bizalmi szolgáltatásokra van szükség, vagyis az államnak kezdeményezőként kell fellépni, hogy elinduljanak az üzleti fejlesztések. Tárcája új feladatai között említette az elektronikus közigazgatás átalakításának felügyeletét, felhasználóbaráttá tételét.
Rogán Antal nagy önállóságot ígért a korábbi gazdasági minisztériumtól a tárcájához került Nemzeti Turisztikai Ügynökségnek, és azt mondta, az ügynökséget profi csapatnak tartja és számít annak vezetőjére, Guller Zoltánra. 

A jelölt, akit a bizottság 7 tagja támogatott, míg 5 ellene szavazott, közölte azt is: tárcája továbbra is a legalacsonyabb költségvetésű lesz, államtitkárai száma pedig négyről háromra csökken. Közölte: továbbra is Dömötör Csaba lesz a helyettese, közigazgatási államtitkára pedig Vidoven Árpád. 

Varga László (MSZP) kiemelte, hogy nem támogatja Rogán Antal miniszteri kinevezését a politikus korábbi botrányai miatt. 

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint az Orbán-kormány az egyetlen, amely nem tudott megküzdeni a bevándorlással, hiszen 2015-ben hét hónapon át semmit nem tett ellene, holott szakemberek már jelezték a problémát.

Rogán AntalMiniszter-jelölti meghallgatás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés