Hirdetés
Hirdetés

Az Indexre is ráültek

| 2018. 09. 19. | 13:12:00
A szerkesztőség szerint a vezető magyar hírportál független – legalábbis jelenleg.
Az Indexre is ráültek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfő este derült ki, hogy az egykori NER-kedvenc, mára már kegyvesztetté vált Spéder Zoltán megvált a legnagyobb magyar online portál, az Index.hu-ban lévő érdekeltségeitől.

A kecskeméti Oltyán József a tiszakécskei multimilliárdos Szíjj László, az állami megrendelések egyik fő haszonélvezője, a Duna Aszfalt cégcsoport tulajdonosának bizalmasa, így nem kérdés, hogy mi a cél az Indexszel is, annak ellenére sem, hogy a szerkesztőség kedd délután harcos közleményben tett hitet függetlensége mellett.

„Mi nem akarunk mást, csak azt, amit eddig is tettünk: újságot írni a legjobb tudásunk szerint, függetlenül jobboldaltól, baloldaltól, Fidesztől, MSZP-től, Jobbiktól, Vörös Hadseregtől, Wehrmachttól.”

– írják. Ha változás lesz, azonnal jelezni fogják, ígéri a főszerkesztő, Tóth-Szentesi Attila által jegyzett közlemény.

A szerkesztőség létrehozott egy külön weboldalt. Ezen a bárki által elérhető oldalon maguk az indexesek jelzik, függetlenek-e még, veszélyben van-e a függetlenségük, avagy már csak múlt időben beszélhetünk arról. S akkor már feltehetően az Indexről is.

Frissítve! Az Index nem lett a tulajdonunk - Megszólaltak a CEMP-X Online új tulajdonosai

Ziegler és Oltyán szerda délután adott házi interjút az immár fennhatóságuk alá került napi.hu-nak. Ebben arról beszélnek, hogy megmarad az Index függetlensége, de arról nem esik szó, hogy miből sikerült tető alá hozni a több milliárdra tehető adásvételt, noha homályos utalást tesznek rá, hogy hitel révén jutottak hozzá a médiaportfólióhoz.

Hirdetés
Hirdetés