Hirdetés
Hirdetés

Elkészült Magyarország Nemzeti Atlasza

| 2018. 09. 27. | 17:07:00
Kordokumentum és egyúttal fontos nemzeti szimbólum
Elkészült Magyarország Nemzeti Atlasza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország Nemzeti Atlasza új kiadásának Természeti környezet című kötetét mutatták be csütörtökön Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában. Az atlasz folyamatosan frissülő online változata szabadon letölthető lesz, és háromezer kötet az Emberi Erőforrások Minisztériuma közreműködésével jut el magyarországi és határon túli magyar tannyelvű közép- és felsőoktatási intézményekhez – közölte honlapján az Akadémia.

Kordokumentum és egyúttal fontos nemzeti szimbólum, amely méretével és tartalmával is tekintélyt parancsoló - méltatta Magyarország Nemzeti Atlasza új kiadásának Természeti környezet című kötetét csütörtökön Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

Az új kiadás nem csupán a Magyarország, hanem a Kárpát-medence egészének bemutatására is törekszik.

Az atlasz új kiadásának tartalma az akadémia vezetésével, Kocsis Károly akadémikus főszerkesztésében készült, a munkában számos kormányzati szerv, háttérintézmény és egyetem vett részt. Legutóbb 1989-ben, a rendszerváltozás előtti pillanatban hagyományosan kormányzati támogatással jelent meg Magyarország Nemzeti Atlasza (MNA).

Hirdetés
Hirdetés