Hirdetés

Halállistán szerepel Szijjártó Péter neve

2018.10.10. 18:15

Halállistán szerepel Szijjártó Péter neve
Szijjártó Péter (Fotó: mti)

Mindez aggodalomra ad okot - így az államtikár.

Hirdetés

A külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet, mert egy szélsőséges honlap halállistáján, már háromszáz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok. Szijjártó Péter külügyminiszter is szerepel a listán.

Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára. azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a minisztériumban megbeszélést folytatott Ljubov Nepop budapesti nagykövettel. Az államtitkár közlése szerint 

Azért halállista, mert Ukrajna vélt ellenségeit sorolja, és korábban volt arra példa, hogy akik erre rákerültek, gyilkosság áldozatává váltak. Ugyanakkor az ukrán parlament honlapjára állampolgári kezdeményezés nyomán felkerült egy petíció, amelyben az ukrán-magyar kettős állampolgárok kollektív deportálásához, kitoloncolásához gyűjtenek támogatás

 – mondta az államtitkár, aki szerint szintén aggodalomra ad okot, hogy Ukrajna „katonai támaszpontot” hoz létre Kárpátalján, néhány kilométerre a magyar határtól, egyben a NATO és az Európai Unió határától.

Furcsa, hogy erre rendelkezésre áll a kapacitás akkor, amikor Kelet-Ukrajnában harcok folynak

– fűzte hozzá. Magyar Levente úgy vélekedett: mindennek nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán hatalom a végletekig hajlandó elmenni a két ország közötti feszültség szításában, illetve annak érdekében, hogy a magyar kisebbség megfélemlítve és egzisztenciálisan is veszélyben érezze magát Kárpátalján.

UkrajnaKárpátaljaSzijjártó Péter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti