Hirdetés

Ha Trumpnak el kell viselnie, a Fidesz is viselje el!

MTI

2018.12.05. 14:30

Ha Trumpnak el kell viselnie, a Fidesz is viselje el!
Kövér László több újságírót eltiltott a Országgyűlés látogatásától az elmúlt időszakban

Szót emelnek az újságírók eltiltása miatt.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció egy módosító javaslattal azt kezdeményezi, hogy Kövér László házelnök ne tilthasson ki újságírókat a parlamentből.

Vadai Ágnes, a párt frakcióvezető-helyettese december 5-i sajtótájékoztatóján azt mondta, az Egyesült Államokban már kiderült, hiába nem szereti Donald Trump elnök a kritikus kérdéseket, az újságírókat nem lehet kitiltani a Fehér Házból. Ennek igaznak kellene lennie Magyarországon is, az Orbán-rendszer azonban évek óta kitilt újságírókat a parlamentből – tette hozzá.

Az Országgyűlésben jelenleg Kövér László házelnök dönthet „kénye-kedve” szerint, hogy hova és kit enged be, emiatt a független sajtó munkatársai alig tudnak a fideszes politikusoktól kérdezni – fogalmazott a DK alelnöke. A Demokratikus Koalíció javaslata alapján csak azoktól lehetne megvonni a belépőt, akik fizikai fenyegetést jelentenek a parlament biztonságára, illetve akik nem megfelelő személyes adatokat adnak meg. Akitől megtagadják a beléptetést, azok a Kúriától kérhetnének jogorvoslatot – közölte.

médiaújságíróOrszággyűlésKövér László

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés