Hirdetés

Hétpontos akciótervet jelentett be a miniszterelnök

mti.hu

2019.02.10. 16:17

Hétpontos akciótervet jelentett be a miniszterelnök

Fontos, hogy több gyereket szüljenek a magyarok.

Hirdetés

A Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében a kormányfő kiemelte: mély összefüggés van a politika és gazdaság között, az eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők. Azt mondta: 2009-ben, a baloldali kormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték. Szerinte Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége. Ma a házasságkötések száma nő, a csecsemőhalandóság csökkent, a foglalkoztatás 55-ről 70 százalékra nőtt, a munkanélküliséget az egyharmadára vágták, a jövedelmeket folyamatosan növelik, a minimálbért több mint duplájára emelték – sorolta.

– Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – mondta Orbán Viktor. Kijelentette: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben. – Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer – tette hozzá.

A kormányfő azt mondta, Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával „fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon”.

Úgy fogalmazott: „Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával.” Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is – sorolta.

A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Az évértékelő beszédében hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és „ez maga a politikai pornográfia”. A kormányfő kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, „ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt. Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!” – fogalmazott.

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg a miniszterelnök. A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt „eszkábálnak”, és ma is külföldről irányítják őket. Arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban „nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk” – hangsúlyozta.

Évértékelőjén egy hétpontos akciótervet jelentett be:

  • Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő 10 millió összegű kedvezményes kölcsönben részesül. Minden gyereknél egy évre felfüggesztik a törlesztést, három után elengedik a fennálló tartozást.
  • Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét. 
  • A második gyermek születésekor 1 a harmadiknál 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.
  • Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól.
  • Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. 2 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány.
  • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. 21 ezer új férőhelyet ígér 3 év alatt. 2022-ben minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.
  • Bevezetik a nagyszülői gyed-et.
Orbán ViktorévértékelőVárkert Bazár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés