Hirdetés

Áprilistól változás jön az útdíjak fizetésénél

borsodihir.hu

2019.03.12. 10:58

Áprilistól változás jön az útdíjak fizetésénél

A visszaélések megelőzése érdekében vezetik be az új rendszert.

Hirdetés

Áprilistól kétszintű ügyfélhitelesítést vezet be a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. a weboldalain bankkártyás vásárlásoknál.

A tájékoztatás szerint az újítást az ügyfelek biztonsága és az esetleges bankkártyás visszaélések megelőzése érdekében vezetik be.

A NÚSZ online felületein tavaly több mint 800 ezer tranzakciót hajtottak végre, közel 60 milliárd forint értékben. A kétszintű ügyfélhitelesítés mindössze pár másodperccel hosszabbítja meg a NÚSZ weboldalain az internetes vásárlás idejét. A bank minden egyes e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlási, fizetési tranzakció esetén megerősítő kódot küld az érintett bankkártyához tartozó, a kártyakibocsátó banknál megadott telefonszámra.

Az ügyfél – a már megszokott kártyaadatok (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) mellett – ezzel a kóddal tudja megerősíteni és végrehajtani a NÚSZ online felületein kezdeményezett pénzügyi műveletet, és befejezni az elektronikus fizetést - ismertették.

Felhívták a figyelmet arra, az ügyfeleknek ellenőrizniük kell a kártyakibocsátó bankjuknál megadott telefonszámukat, hogy valóban jó mobilszámra menjen a bank üzenete.
útdíj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés