Hirdetés

Bekapcsolták a Véda új funkcióját

borsodihir.hu

2019.06.13. 13:31

Bekapcsolták a Véda új funkcióját

Már ezt is látja a szupertraffi.

Hirdetés

Hirdetés

Jó néhány évvel ezelőtt telepítették a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózatot, amely több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Egy hivatalos megkeresésből kiderült: a rendszert már élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét – írja a vezess.hu.

A hatóság a Jogmagazin.hu-nak küldött levelében kiemelte: a funkciók alkalmazása során nem a számosság, hanem a minőség az elsődleges szempont. A tesztek során több tízezer jármű elhaladása során több száz esetben készült dokumentáció, amelyek kiértékelése az eljárásra illetékes hatóságok bevonásával történt meg. Arról nincs adat, hogy a tesztidőszakban hány szabálysértés történt.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye százszázalékosan bizonyítható.

Aki biztonsági öv nélkül közlekedik, lakott területen belül 10 ezer, lakott területen kívül 15 ezer, míg autópályán 20 ezer forintos bírságot kaphat.
Véda

Hirdetés

Szóljon hozzá!