Toroczkaiék betiltanák a Budapest Pride-ot

2019.06.25. 12:25

Toroczkaiék betiltanák a Budapest Pride-ot
(Fotó: budapestpride.hu)

Ellendemonstrációt szerveznek.

Hirdetés

A Mi Hazánk Mozgalom felszólította a belügyminisztert és a rendőrséget, hogy tiltsák be a július 6-ára meghirdetett Budapest Pride felvonulást.

Toroczkai László, az ellenzéki párt elnöke közölte: ha mégsem tiltják be a felvonulást, akkor bebizonyosodik, hogy Magyarországon a rendőrség politikai alapon kettős mércét alkalmaz, ezért a Mi Hazánk Mozgalom ellendemonstrációkat rendez. A politikus utalt arra, hogy májusban pártjuk tervezett törökszentmiklósi felvonulását - amelynek keretében a "cigánybűnözők" ellen akartak fellépni - a rendőrség a "foglyul ejtett közönség" elvére hivatkozva tiltotta be. Hozzátette, a Pride felvonulás alkalmával, amikor

"több ezer deviáns készül provokálni Budapest utcáin", a foglyul ejtett közönség a sokszorosa lehet a törökszentmiklósinak.

Szerintük a Pride felvonulást annál is inkább be kellene tiltani, mert azon - mint mondta - valójában nem a homoszexuálisok jogaiért demonstrálnak a résztvevők, hanem a családok, a tradicionális értékek ellen. Provokálják a keresztény egyházat és meggyalázzák a magyar történelmi jelképeket - fogalmazott.

Toroczkai László közölte: ha nem tiltják be a felvonulást, akkor egyértelmű, hogy a kormányzat asszisztál egy ilyen gyalázatos rendezvényhez. Ebben az esetben a Mi Hazánk Mozgalom a közerkölcs védelme érdekében tartja meg az ellendemonstrációkat - mondta a párt elnöke.

 

Budapest Pridemelegfelvonulás

Szóljon hozzá!

Hirdetés