Hirdetés

Botrányba keveredett, majd lemondott a rendőrkapitány

2019.08.14. 12:34

Botrányba keveredett, majd lemondott a rendőrkapitány
A városi rendőrkapitányság épülete Karcagon (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Nem indokolták a döntést.

Hirdetés

Hirdetés

Lemondott kapitányságvezetői tisztségéről Teleki Zoltán, Karcag rendőrkapitánya – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 14-én a police.hu oldalon.

A rendőrkapitány pár héttel azután távozik posztjáról, hogy egy Indexhez eljuttatott hangfelvétel alapján megírta a portál, hogy a vezető utasította beosztottjait, ne büntessék és ne jelentsék fel a város fontos embereit.

A felvételen a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját említi, aki szívességből előre szokta venni a kórházi várólistákon a rendőröket.  „Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen” – hallható a felvételen, amelyet a portál információi szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz is eljuttattak a rendőrkapitány feljelentői. 

Korábban az ügy kapcsán az Index kérdésére a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt válaszolta, nem történt semmiféle jogsértés, a hivatali visszaélés gyanúját keltő állítását a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is határozottan visszautasítja.

Ennek ellenére a rendőrség tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság új vezetője augusztus 16-tól dr. Karsai Lajos rendőr őrnagy lesz.
lemondásKarcagrendőrkapitány

Hirdetés

Szóljon hozzá!