Hirdetés
Hirdetés

Mostani formájában semmit nem ér az állatvédelmi törvény

| 2019. 08. 13. | 11:10:00
148 állatvédelmi szervezet fogott össze a büntetések szigorításáért.
Mostani formájában semmit nem ér az állatvédelmi törvény
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

148 állatvédelmi szervezet írta alá az állatkínzások megállítására létrehozott közleményt, melyben a jogalkalmazókat kérik, hogy az eljárás során a Büntető Törvénykönyv szerinti lehető legszigorúbb elbírálás alapján állapítsák meg az ítéletet, figyelembe véve az előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett, halált okozó szándékosságot.

Az aktívan működő állatvédelmi szervezetek országos szinten naponta találkoznak az állatkínzások legborzasztóbb módjaival. A helyzet egyre rosszabb, az elkövetési módok pedig egyre kegyetlenebbek.

Az elmúlt hetekben többször háborodott fel a közvélemény, hiszen nem csak az állatvédelmi munkát végző szervezetek, de a lakosság számára is megdöbbentő esetek kerültek a nyilvánosság elé. Az állatvédők azt tapasztalják, hogy hiába nyilvánította az Országgyűlés bűncselekménnyé az állatkínzást 2004. április 24. napjától, az azóta hozott ítéletekben kiszabott büntetéseknek nincs elrettentő ereje.

2019-ben Magyarországon a helyzet annyira súlyos, hogy lényeges büntetés nélkül lehet elkövetni állatkínzást. Nincs már régióhoz, társadalmi réteghez, iskolázottsághoz vagy etnikumhoz kötve

– írják közleményükben.

Hirdetés
Hirdetés