Ezért kapnak 54 ezer forint plusz pénzt a közmunkások

borsodihir.hu

2019.09.14. 14:41

Ezért kapnak 54 ezer forint plusz pénzt a közmunkások

Az államtitkár szerint nem kampányfogás.

Hirdetés

Az értékteremtő munka elismeréseként, nem pedig kampánycéllal nyújt a kormány a havibéren felül nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a közfoglalkoztatottaknak – mondta a Magyar Nemzetnek Kontrát Károly. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a jelentős gazdasági növekedés és a közfoglalkoztatotti létszámcsökkenés tette lehetővé az egyhavi pluszpénzt. A közmunkások elhelyezkedését novembertől a tárca gazdaságélénkítő programja is tovább segíti.

Kontrát Károly hangsúlyozta: az összeg legkésőbb szeptember 20-ig minden közfoglalkoztatotthoz megérkezik, nincs külön teendőjük.

Az államtitkár határozottan visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint a kormány célja a juttatással az, hogy szavazatokat szerezzen a közelgő önkormányzati választásokra. Az egyszeri, foglalkoztatást ösztönző támogatásra azok jogosultak, akik idén január 1. és július 31. között legalább kilencven napig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és jogviszonyuk augusztus 1-jén is megvolt.

Nem jogosultak viszont azok, akiket kizártak a közfoglalkoztatásból például azért, mert tanköteles gyermekük mulasztása miatt elmarasztalták őket, vagy nem fogadták el a nekik felajánlott képzést, illetve állást.
közfoglalkoztatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés