Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét Kossuth-díjas rendező zaklatta kolléganőjét

| 2019. 11. 20. | 17:48:00
Bevallotta.
Ismét Kossuth-díjas rendező zaklatta kolléganőjét
Hirdetés
Hirdetés

"(...)Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle. Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter"

– tette közzé a 72 éves, Kossuth-díjas rendező közleményét a teátrum november 20-án.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fővárosi Katona József Színház egy nappal korábban (akkor még név nélkül) hozta nyilvánosságra: egy kollégájuktól megváltak a belső vizsgálat lefolytatását követően, ami azután indult, hogy tudomásukra jutott, egy szerződéses munkatársuk több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.

Kicsoda Gothár Péter?

Pécsen született 1947-ben. Pályája a Magyar Televíziónál indult rendezőasszisztensként. 1974-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán film- és tévérendezői szakon. A 70-es évek végéig a Magyar Televízió rendezője, majd egészen 1992-ig a a kaposvári Csiky Gergely Színház főrendezője 1993-tól a budapesti Katona József Színház rendezője volt. 2002 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára. 2007-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem tiszteletbeli doktor címet adományozott neki.

  • Kossuth-díjas
  • Balázs Béla-díjas
  • Magyarország Érdemes Művésze
  • a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés