Autóalkatrészeket gyártó nagy japán vállalat érkezik Északkelet-Magyarországra

2019.11.06. 17:24

Autóalkatrészeket gyártó nagy japán vállalat érkezik Északkelet-Magyarországra
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Motegi Tosimicu japán külügyminiszter sajtótájékoztatója Tokióban (Fotó. mti)

A cég mintegy 300 új munkahelyet hoz létre.

Hirdetés

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Tokióból, ahol szerdán írta alá az erről szóló megállapodást.

A 13 milliárd forintos autóipari beruházással a cég mintegy 300 új munkahelyet hoz létre Magyarország északkeleti részén - mondta a miniszter, hozzátéve: a beruházás részleteiről az elkövetkező hetekben közölnek részleteket.

Japán a legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, egyúttal pedig az ország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere Ázsiában. Az ország világszinten a legnagyobb felvevő piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek, elsősorban a sertés- és baromfihúsnak. Az elmúlt időszakban azonban részben a madárinfluenza, illetve a sertéspestisjárvány miatt komoly importkorlátozásokat vezettek be Japánban. Ezek a globális problémák a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart is rendkívül hátrányosan érintették - tette hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Etoh Taku japán mezőgazdasági, erdészeti és halászati miniszter találkozója Tokióban    (Fotó: mti)
 

Szijjártó Péter az Etoh Taku japán mezőgazdasági, erdészeti és halászati miniszterrel folytatott találkozóról elmondta: részben a regionalizáció elvét alkalmazva, részben pedig elismerve azt, hogy Magyarországon az afrikai sertéspestis eddig csupán vaddisznók esetében jelentkezett, hamarosan megoldást találhatnak arra, hogy a magyar sertéshús visszatérhessen a japán piacra.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozott Hagiuda Koicsi oktatási, kulturális, sport, tudományos és technológiai miniszterrel is.

japánSzijjártó Péter

Szóljon hozzá!

Hirdetés