Hirdetés

183-mal mérték be. Ittas volt

police.hu

2019.12.20. 10:05

183-mal mérték be. Ittas volt

Megörökítette a traffipax a száguldó Volkswagen Passatot.

Hirdetés

Hirdetés

A folyamatos sebességellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A Bács-Kiskun megyei forgalom-ellenőrzők december 18-án az 5402-es számú út 14-es kilométernél (Kiskunmajsa és Kiskunhalas között) vonták intézkedés alá azt a sofőrt, aki személygépjárművével a megengedett 90 km/h óra helyett 183 km/h-val közlekedett.

Az intézkedés során kiderült, hogy a 36 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt mintavételre előállították.

A gépkocsivezetővel szemben a sebességtúllépés miatt 130 000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Vezetői engedélyét bevonták, és ittas vezetés gyanúja miatt vele szemben büntetőeljárás indult.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!
ittastraffipax

Szóljon hozzá!