Mácsai Pálnál és egy sor elismert színésznél betelt a pohár – VIDEÓ

borsodihir.hu

2019.12.08. 13:21

Mácsai Pálnál és egy sor elismert színésznél betelt a pohár – VIDEÓ
Mácsai Pál, az Örkény István Színház alapító igazgatója

Borbély Alexandra, Kováts Adél, Nagy Ervin, Nagy Zsolt Pogány Judit és Pintér Béla is tiltakozik egy törvényjavaslat ellen.

Hirdetés

– Kezdenek visszaköszönni a hetvenes évek, a központi ellenőrzés, a cenzúra. Én ezt már megéltem, ne legyen újra – mondja Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, korábbi színházigazgató abban a videóban, amelyet december 8-án publikált a Katona József Színház, s amelyben több neves magyar színész tiltakozik egy kormányzati törvényjavaslat ellen. A javaslat egyebek mellett gyakorlatilag megszüntetné a Nemzeti Kulturális Alapot és a független színházak működési támogatását, valamint az önkormányzati fenntartású színházakban a kormány kezébe adná az igazgató kinevezési jogát. 

Erről sem a színházi szakmával, sem a fővárossal nem egyeztetett senki – tiltakozik Borbély Alexandra, Gálffi László, Kováts Adél, Mácsai Pál, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Ónodi Eszter, Pintér Béla és Péterfy Bori. 

Pogány Judit arról beszél, hogy színész volt már a 70-es, 80-as években is, de „30 évvel a demokrácia után nem gondolta, hogy ugyanúgy fogja magát érezni, mint akkor”.

December 9-én (hétfőn) tüntetni is fognak Budapesten 18 órától.

A Fidesz-KDNP által tervezett változtatásokról az Index írt részletesen.

BudapesttüntetéskormányPogány JuditMácsai Pál

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés