Hirdetés

Tévúton a Jobbik - így a képviselő, aki kilépett

2020.02.20. 13:57

Tévúton a Jobbik - így a képviselő, aki kilépett
Bencsik János a videóüzenetében

Azt mondja, az erkölcstelen és önpusztító politikához nem asszisztál.

Hirdetés

Hirdetés

Kilépett a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából Bencsik János - a politikus ezt a közösségi oldalán jelentette be.

Bencsik János videoüzenetében úgy fogalmazott: az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem hajlandó asszisztálni, megemlítve, hogy Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető közlése szerint

"a továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést".

Elfogadhatatlannak tartja azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyenlő párttá teszi - közölte Bencsik János, aki morális és taktikai szempontból is teljes tévútnak nevezte a párt "politikai kasztrálását".

Videoüzenetében azt ígérte: a legaktívabb független parlamenti képviselők között lesz, olyan XXI. századi jobboldali konzervatív politikát képvisel, amely Magyarország jövőjét Európa részeként képzeli el. Az álellenzéki Mi Hazánkkal ellentétben továbbra is a Fidesz, nem pedig volt pártja ellen fogok küzdeni - tudatta a Jobbikból távozó politikus.

Bencsik János épp egy évvel ezelőtt, a Jobbik országos listáján szerzett parlamenti mandátumot.

politikaJobbik

Szóljon hozzá!