Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus-fertőzés gyanújával kezelnek egy fiatalt Temesváron

| 2020. 02. 12. | 13:38:00
Ápolóként dolgozott Németországban.
Koronavírus-fertőzés gyanújával kezelnek egy fiatalt Temesváron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus-fertőzés gyanújával kezelnek egy 25 éves resicabányai fiatalt a temesvári járványkórházban – írja a Maszol.ro portál.

A fiatalember ápolóként dolgozott Németországban az elmúlt időben, ahol négy koronavírus-fertőzött beteggel került kapcsolatba.

Eddigi információk szerint a fiatalember Németországban egy négytagú, koronavírussal fertőzött családot gondozott – megfelelő védőruhában.

Legutóbb február 5-én került kapcsolatba velük, 7-én Resicabányára érkezett, kedden lázra és köhögésre panaszkodott. A koronavírus-fertőzésre utaló tünetek miatt a helyi kórházba ment, ahonnan a temesvári Victor Babeș járványkórházba küldték.

Mint írják, a fiatalembert a többi betegtől elkülönítve tartják, amíg nincsenek meg a vizsgálatok eredményei, a pácienssel kapcsolatba lépő 5 resicabányai orvost otthoni karanténba helyezték. Szintúgy monitorizálják a férfi családját is. Az influenzavírust nem mutatták ki a szervezetében. A fiatalembertől vett biológiai mintát Bukarestbe küldték laboratóriumi vizsgálatra.

Hirdetés
Hirdetés