Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Határzár: csak az induljon el Ukrajna felé, aki ott lakik!

| 2020. 03. 15. | 22:14:00
Az áruszállítók mehetnek, de a buszokat visszafordítják.
Határzár: csak az induljon el Ukrajna felé, aki ott lakik!
Hirdetés
Hirdetés

Korlátozásokat vezet be március 16-án estétől a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyeken a koronavírus terjedése miatt az ukrán határőrség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Az ukrán hatóságok előreláthatólag magyar idő szerint március 16-án 23 órától április 3-ig ideiglenesen betiltják az Ukrajnába történő belépést a külföldi, valamint a hontalan utasok számára.

A rendelkezés nem vonatkozik azokra az utazókra, akiknek állandó vagy ideiglenes tartózkodási joguk van Ukrajna területére, illetve arra, aki ukrán állampolgár házastársa vagy gyermeke. Szintén beléphetnek az országba az Ukrajnában akkreditált külföldi diplomáciai és konzuli képviseletek munkatársai, hivatalos nemzetközi missziók képviselői és családtagjaik.

A korlátozás nem érinti az áruszállító tehergépjárművek vezetőit és személyzetét, valamint a légi és vízi járművek legénységét.

A meghatározott időszakban az autóbuszok ki- és belépése is szünetel a magyar-ukrán határállomásokon – olvasható a police.hu oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés