A járvány miatt lezártak egy teljes kórházi osztályt

borsodihir.hu

2020.04.21. 12:49

A járvány miatt lezártak egy teljes kórházi osztályt

Egy tüdőgyulladással kezelt betegtől indulhatott a fertőzés.

Hirdetés

Hirdetés

Egészségügyi zárlat alá került több mint húsz, még ott lévő beteggel együtt a budapesti Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos, majd a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett – értesült a hvg.hu.

A portál április 20-i információi szerint az osztályon fekvő további húsz beteget is letesztelték, az ő tesztjeik eredménye még nem ismert, kedd délelőtt derül ki.

Akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, azt továbbküldik valamely járványkórházba, a többieket pedig 14 napig megfigyelés alatt tartják. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik érintkeztek velük, 14 napos házi karanténba kellett vonulniuk.

Az osztály lezárása kórházi forrásuk szerint nem okoz fennakadást az intézmény működésében, mert az aktív belgyógyászati osztályok nem érintettek a fertőzésben, zavartalanul működnek, a krónikus osztályról pedig – mint forrásuk fogalmazott: „már úgyis kifelé mentek a betegek” – vagyis már folyamatban volt az osztály kiürítése, új pácienseket ez idő óta nem vettek már fel, a bentlévőknek pedig már szervezték a hazaküldését.
BudapestkoronavírusNyírő Gyula Kórház

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés