A Wizz Air május elsejével több reptérről is újraindítja a járatait

2020.04.26. 09:03

A Wizz Air május elsejével több reptérről is újraindítja a járatait
(Fotó: illusztráció, mti)

Kérdés, hogy mit szólnak hozzá az olaszok és a spanyolok.

Hirdetés

Hirdetés

Noha még javában tart a koronavírus-járvány, és érvényben vannak az azzal összefüggő utazási korlátozások, a Wizz Air fapados légitársaság május elsejével több reptérről is újraindítja a járatait: az Austrian Wings szaklap a bécsi Schwechat reptérről induló, az Independent pedig a Londonhoz közeli Luton repteréről felszálló légijáratok újraindításáról ír. A Luton–Budapest járat is érintett, olvasható az Indexen.

Bécsből olyan, a járványtól kiemelkedően súlyosan sújtott területekre is indulnának gépek, mint Milánó vagy Valencia. Londonban pedig, a járvány miatt ideiglenesen zárva tartják a lutoni repteret, újra beindítják ezt a repteret is, és gépek fognak indulni innen Lisszabonba, Budapestre, Pozsonyba, Belgrádba, Tel-Avivba, Kassára és nyolc román városba indulnának járatok.

Az Austrian Wings által idézett szakértő ugyanakkor azt gondolja: csak marketingfogásról lehet szó, "kizárt", hogy az országok valóban engedélyeznék mindössze egy hét múlva a járatok újraindulását, különösen az olyan kiemelten érintett országokban, mint Olaszország vagy Spanyolország.

Az Okosutas.hu mindemellett felhívja a figyelmet arra is, hogy a Wizz Air menetrendjéből eltűnt minden májusi, London és Debrecen között közlekedő járat, noha korábban a lezárt debreceni reptér újranyitása is napirenden volt. Mint írják, Debrecenbe menetrend szerint még a Lufthansa repül Münchenből, amely járat a most elérhető menetrend szerint május közepén újraindul, de nem lenne túl meglepő, ha ez végül nem történne meg.

 

Wizz Airrepülőtér

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés