Hirdetés
Hirdetés

Levelet küldtek az iskolapszichológusok a gyerekeknek

| 2020. 04. 06. | 11:20:00
Fontos a napirend és az elegendő alvás.
Levelet küldtek az iskolapszichológusok a gyerekeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetlen hangú levelet írt az online oktatás során az iskolától távol maradó diákok számára az iskolapszichológus, amit a napokban e-mailben juttatott el a gyerekekhez.

A szakember a koronavírus-járvány kapcsán előáltt megváltozott helyzetre, a tanulás mikéntjére és a napirend fontosságára tért ki, valamin arra, hogy a feszültségek jelenléte természetes.

Átrendeződött a család élete

Hiányérzet lehet bennetek, mert most a megszokott időben nem tudtok elmenni az edzésre, a zeneiskolába vagy a barátaitokkal egy közös ebédre, csavargásra. Többen jeleztétek, hogy mintha túl sok időtök lenne. Másoknak ez éppen kevesebbnek tűnhet, mert be kell kapcsolódni a házi munkába vagy a kistestvérek segítésébe is. Az új helyzet otthon a szokásosnál több feszültséggel járhat. Ez természetes folyamat, hiszen átrendeződik az egész család élete, ami súrlódásokat, konfliktusokat eredményezhet.

Ezt követően ötlettekel és tanácsokkal szolgál az iskolapszichológus: egyebek mellett javasolja a tanuláshoz egy kényelmes zug kialakítását, ahol rendet kell tartani, a szokások és az étkezések ütemezésének megtartását, valamint a szabadisős tevékenységeket. Hangsúlyozta a szülők segítését (házimunka) és a pihentető alvás fontosságát.

Hirdetés
Hirdetés