Az emberek együttműködésében bíznak a rendőrök

MTI

2020.04.10. 13:03

Az emberek együttműködésében bíznak a rendőrök
Lakatos Tibor

A kijárási korlátozások továbbra is érvényben vannak.

Hirdetés

A korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradtak, csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat az emberek – mondta Lakatos Tibor. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az április 10-i online sajtótájékoztatón közölte: a kijárási korlátozások szabályait megsértőkkel szemben

az elmúlt 24 órában 1 255 intézkedést hajtottak végre, ebből 665 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, amit azzal indokolt, hogy továbbra is elsősorban az emberek együttműködésében bíznak.

Az ünnepek alatti ellenőrzéseket firtató kérdésre azt mondta: eddig is folyamatosan ellenőrizték a korlátozások betartását, így lesz ez most is. Megjegyezte: a húsvéti hétvégéken korábban is fokozott ellenőrzéseket tartott a rendőrség az ittas vezetők kiszűrése érdekében, ezúttal azonban a kijárási korlátozások betartatása a fő cél. Hozzátette, előfordulhat, hogy választ kell adni a rendőrök kérdésére: miért hagyták el az otthonukat az emberek? Ha pedig ezt nem alapos indokkal tették, akkor figyelmeztetésre, helyszíni bírságra vagy akár feljelentésre is számítani lehet.

Kérdésre válaszolva megerősítette: mivel kormányrendelet rögzíti, a rendőrség és a katonaság el fog járni a polgármesterek által hozott szigorúbb szabályok betartatása érdekében is.
kijárási korlátozás

Szóljon hozzá!

Hirdetés