A távolsági buszokon is érezni a járvány hatását

MTI

2020.04.07. 14:10

A távolsági buszokon is érezni a járvány hatását
A mobiljegy bevezetése sokakat készületlenül ért, de nem is kellett annyit utazni…

63 ezer új felhasználó töltötte le a mobiljegy applikációt.

Hirdetés

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az elmúlt két hétben a Közlekedési Mobiljegy applikáción – közölte a közlekedési vállalat április 7-én az MTI-vel. 

A közleményben felidézték, a Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé tette a járatain a jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel és viszonteladójával, a Simple by OTP-vel együttműködésben. Az elmúlt két hétben 63 ezer új felhasználó töltötte le az applikációt. 

Kitértek arra is, a Volánbusz utasforgalma a rendkívüli helyzet miatt mintegy 80 százalékkal esett vissza. Emlékeztettek, hogy az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben és – az érintett önkormányzatok döntése alapján – több település helyi járatain is ingyen utazhatnak. Havi bérletek egyelőre továbbra is a társaság pénztáraiban, egyes jegy- és bérletértékesítő automatáiból, valamint nyitva tartó szerződéses partnereinél kaphatók. Emellett megvásárolhatók online a Volánbusz weboldalán is a társaság Pest megyei, valamint Budapestet érintő országos járataira. Papíralapú, helyi és helyközi menetjegyek a szokásos elővételi módokon továbbra is válthatók. 

A Volánbusz továbbra is kéri, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét.

Volánbuszmobiljegy

Szóljon hozzá!

Hirdetés