Bige szerint a személye mellett már a családját is támadják

24.hu, index.hu

2020.05.13. 17:31

Bige szerint a személye mellett már a családját is támadják
Bige László (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A vállalkozó úgy véli, ez egy elég satnyán kifundált történet.

Hirdetés

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos, Nyíregyházán élő vállalkozóval szemben - ezt a 24.hu írta meg. A vádakra a vállalkozó az Indexnek küldött közleményben reagált. Szerinte nevetséges és komolytalan a vesztegetési vád.

A vállalkozó a lapnak küldött, hosszú közleményében kifejti: látványosak a Bige Holding Csoport – amelybe a Nitrogénművek Zrt. is tartozik – cégei elleni, ellentmondásos hatósági atrocitások, de szerinte ezek a támadások már csak részben irányulnak ellene, hiszen ő már elérte azt, amit elérhetett, a célpont a családja és a gyerekei lehetnek.

Bige Lászlót vesztegetés miatt jelentették fel. Csakhogy a feljelentés szerint nem ő vesztegetett volna meg valakit, hanem őt vesztegették meg, "ami finoman szólva is elég röhejes, figyelemmel arra, hogy személyét tekintve Magyarország egyik leggazdagabb emberéről van szó."

Bige szerint a hatóságoknak ugyanakkor valamiért nem szúr szemet ez az - állítása szerint - valószerűtlen történet. „De mi is történt, történik valójában ennek a jól ismert szereplői miatt a londoni Globe színház színdarabjai közé kívánkozó, amúgy elég satnyán kifundált történetnek a kapcsán? Pontosan arról van szó, hogy az ismert mondás nem véletlenül terjedt el: már megint a nyúl viszi a puskát." - írja a vállalkozó.

Ebből a történetből is kiviláglik, hogy minden fronton próbálkoznak, de semmi eséllyel, mert „ezek igazán dilettáns, amatőr, semmirekellő emberek” – fogalmazott Bige.

„De mi is történt, történik valójában ennek a jól ismert szereplői miatt a londoni Globe színház színdarabjai közé kívánkozó, amúgy elég satnyán kifundált történetnek a kapcsán? Pontosan arról van szó, hogy az ismert mondás nem véletlenül terjedt el: már megint a nyúl viszi a puskát” – írja a vállalkozó.

Bige azt írja, ellenfelei minden eszközt bevetnek ellene, még meg is fenyegették, hogy ha nem megy el Magyarországról, börtönbe fogják csukni. Közvetlenül két üzenetet is kapott erről, olyan szintről, hogy a fenyegetőzést komolyan is lehetett venni, ráadásul „kicsi példát mutattak is belőle”, de teljesen ok nélkül.

Szerinte az már tényleg túlzásnak tűnik, hogy „vettek egy gazembert is”, aki személy szerint feljelentette őt. A közleményben meg is nevezi a személyt, aki „egy olyan cégnek az egykori vezetője, aki 2010-ben fizetésképtelenné vált és a vagyonát már jó tíz éve felszámoltatták, így azt el is veszítette. Ma is sok milliárd forinttal tartozik magánembereknek és cégeknek. Többek között a Bige Holding Csoportnak is, körülbelül 400 millióval. Megfizette ugyan a tartozását, de a csődbiztos ennyit visszakövetelt. Ennek az embernek a történtek alapján tíz év után eszébe jutott, hogy Bige Lászlót megvesztegette és feljelentést tett".

Bige László nem igazán érti, neki mi köze ahhoz, hogy valaki a tőlük hivatalosan megvett árut számla nélkül adta el.

Ennek nincs semmi más értelme, minthogy zaklassák, meghurcolják – vélekedik a közleményben. Ezt ő nem is veszi komolyan, szerinte teljesen, bugyuta, alaptalan támadásról van szó személye ellen.

Ebből a történetből is kiviláglik, hogy minden fronton próbálkoznak, de semmi eséllyel, mert „ezek igazán dilettáns, amatőr, semmirekellő emberek” – fogalmazott Bige.

Eléggé aggályosnak tartja, hogy valaki tíz év után bejelenti, hogy állítólag valakit megvesztegetett, vádalkut köt, és ezután bárkire büntetlenül mondhat bármit, más kérdés, hogy az állításait nem tudja bizonyítani. Emlékeztetett arra, hogy abban az időben, amikor az állítólagos vesztegetés a feljelentés szerint történt volna, ő milliárdos nagyságrendű osztalékot vett fel, de nemcsak akkor, hanem előtte is és utána is.

Nagy erőfeszítéseket tettek, hogy ártsanak nekünk, velünk szemben szisztematikusan és kifejezetten az állami szervek – rendőrség, katasztrófavédelem, ügyészség, versenyhivatal – bevonásával elkövetnek mindent, hogy tönkretegyenek, de ez nem fog sikerülni

– írta Bige László, aki szerint nyilvánvaló, hogy Csányi Sándor mozgatja a háttérből a szálakat.

Úgy véli, az állam most olyan látványosan, jól szervezetten és úgy bántja őt, mintha a magyar Gazdaságvédelmi Akcióterv része lenne a magyar gazdaság egyik csúcsszereplőjének a tönkretétele, ezzel együtt bagóért való megszerzése, hatalomhoz közeli kezekbe játszása.

Bige László egyébként Nyíregyháza legnagyobb mecénása. Ő és cége támogatásával jöhet létre évek óta a VIDOR Fesztivál, a Jósa András Oktatókórházban pedig szintén évek óta számíthatnak a segítségére, nemrég a legmodernebb tesztgéppel (mindjárt kettővel) ajándékozta meg az egészségügyi intézményt, melyet ünnepélyes keretek között a városházán vett át Kovács Ferenc polgármester és Adorján Gusztáv kórházigazgató.

 

NyíregyházaBige László

Szóljon hozzá!

Hirdetés