Nincs mese: vissza kell utalni a törölt járatok árát

okosutas.hu

2020.05.13. 17:08

Nincs mese: vissza kell utalni a törölt járatok árát
Illusztráció: okosutas.hu

Vérmes reményeink azonban ne legyenek.

Megjött a várva várt EU-s döntés: nem módosítják az aktuális fogyasztóvédelmi szabályozást. Vagyis nem lehet olyan, hogy az utas kérése ellenére vócsert ad csak a törölt járatok ára helyett a légitársaság. Elméletben. - írja az okosutas.hu.

Van mindenféle javaslat, hogy megédesítsék a vócsert, hogy az utast abba az irány tereljék, fogadja el. De ha nem akarja, akkor nincs mese, vissza kell neki adni a pénzét.

Az egész annak a nagy turizmusos csomagnak a részeként jelent meg, amelyben nincsenek egetverő újdonságok. Az egyes államok úgy nyitják majd ki magukat a turisták felé, ahogy gondoljá.

Ahogy arról többször írtunk, légitársaságok és tagállamok komoly nyomást gyakoroltak a bizottságra, azt akarták elérni, hogy a szolgáltató dönthessen a visszatérítés módjáról.

Az új ajánlás hosszan ragozza, hogy mivel lehet megédesíteni a vócsert az utasok számára. Az továbbra sem világos, írja a lap, hogy az adott országban bejegyzett szolgáltatóra gondolnak, vagy az adott ország polgárainak vócsereit biztosítsák bármelyik légitársaságra. Első esetben a magyar állam állná például a Wizz vócsereit, ha a cég nem tudna teljesíteni, a másikban meg ha a például az easyJet dőlne, akkor magyar utasainak vócserét fizetné a magyar állam.

Ide kattintva elérhető a teljes javaslat. A lap szerint azonban pont ugyanúgy nem fogják visszautalni a pénzeket a légitársaságok, ahogy eddig.

 

koronavírusrepülőtéri járat

Szóljon hozzá!

Hirdetés