Ultrák kontra rendőrök a Deak téri gyilkosság helyszínén

2020.05.29. 08:27

Ultrák kontra rendőrök a Deak téri gyilkosság helyszínén
Több ezren vettek részt a kegyeleti megmozduláson (Fotó: mti)

A megemlékezésen békét kötöttek az ősi riválisok.

Hirdetés

Hirdetés

Az ősi riválisok, a Ferencváros és az Újpest radikális szurkolócsoportjai is békét kötöttek egy napra, és közösen vettek részt a Mi Hazánk Mozgalom által, az éppen egy hete történt Deák téri kettős gyilkosság helyszínére szervezett megmozduláson, ahol az erőszakos bűnözés ellen tiltakoztak. A nagy számú szurkoló azért jelent meg a megmozduláson, mert a két áldozat Újpest-drukker volt.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a szurkolók pirotechnikai eszközöket gyújtottak, és cigánybűnözést kiabáltak, noha előzőleg a szervezők csendes megemlékezést ígértek. A szurkolókat mások mellett a jelen lévő Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó nyugtatta, a rend pedig akkor állt helyre, amikor megérkezett a Dohány utcából a rendőri erősítés.

A lap szerint szervezők előre számíthattak a balhéra, mert levelükben közzétették, az Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvédje, Gaudi-Nagy Tamás jogvédelmi biztosítást nyújt, ha a rendezvényen rendőrségi túlkapás történne.

A rendőrök összességében 72 embert igazoltattak, nyolc személyt feljelentettek, tőlük molinókat, transzparenseket koboztak el.

gyilkosságDzsudzsák Balázs

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés