Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezek a magyarérettségi első részének témái

| 2020. 05. 04. | 11:57:00
Könyvek története, sport és egészségügy.
Ezek a magyarérettségi első részének témái
Hirdetés
Hirdetés

Május 4-én 9 órakor elindult az idei magyarérettségi. Az első részben a könyvek történetéről, olvasásról és a kódexekről kaptak szövegértési feladatot a középszinten vizsgázók – a vizsgázóknak először értelmezniük kell a kétoldalas szöveget, majd különféle feladatokat kell az alapján megoldaniuk, tudta meg az Eduline.

Szintén az első részhez tartozó szövegalkotási részében pedig a sportról és testnevelésről szóló érvelést vagy egy egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet kell írniuk a diákoknak – írja az eduline.hu.

Szaktanári vélemény

Érettségizőbarát szöveget kaptak a diákok a magyarérettségi első részében – mondta el az Eduline által megkérdezett szaktanár. Szerinte a diákok az időbe is bele fognak férni. – A diákoknak lesz elég idejük megoldani a feladatsort, ugyanis a legtöbb kérdés a szövegből visszakereshető információkra kérdez rá – mondta a magyartanár. Kiemelte, a szöveg ráadásul olyan témát érint, amivel a diákok akár több órán is találkozhattak a középiskolai éveik alatt.

Szerinte valószínűleg az érvelést fogják választani a diákok, mivel azt rövidebb idő alatt meg lehet oldani, mint a hivatalos levelet. Bár szerinte a feladat meghatározásában van kétértelműség, a többség ennek áll majd neki. A két feladat támájával kapcsolatban azt mondta, a feladatok aktuálisak és a diákok számára is ismerősek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés