Szlávik: három oltóanyag-kísérlet zajlik Magyarországon

borsodihir.hu

2020.05.23. 11:29

Szlávik: három oltóanyag-kísérlet zajlik Magyarországon
(Fotó: Markovics Gábor)

Biztatóak az eredmények.

Hirdetés

A gyógyultak száma most először haladta meg a fertőzöttek számát – hangzott el a május 23-i operatív törzs sajtótájékoztatóján. Lakatos Tibor rendőr ezredes elmondta, ez a bizonyíték arra, hogy Magyarország mindent megtett a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese közölte, a honvédek már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését végezték el. Az irányítótörzsek 105 helyen ellenőrzik a kijelölt cégek működését.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa elmondta, újabban idehaza is elérhető a favipiravir nevű japán készítmény, ami a közepesen súlyos állapotú betegek kezelésében jó. Egyetlen hátránya, hogy nagy mennyiségben kell beszedni és terhesség alatt nem alkalmazható. Az infektológus közölte: három oltóanyag-kísérlet zajlik, ezek eredményei biztatóak.

A fejlesztések gyorsaságával kapcsolatban hangsúlyozta, vigyázni kell, mert a történelemben már volt arra példa, hogy egy elhibázott fejlesztési miatt az oltás súlyos problémákat okozott.
koronavírusSzlávik János

Szóljon hozzá!

Hirdetés