Koronavírus: Borsodban csökkent a regisztráltak száma

borsodihir.hu

2020.05.22. 07:01

Koronavírus: Borsodban csökkent a regisztráltak száma
(Fotó: MTI/archív)

A folyamatos adattisztítás miatt változhatnak az adatok egy-egy földrajzi területen.

Hirdetés

Harminchét magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg – tudatta a koronavirus.gov.hu május 22-én reggel.

Az elhunytak száma 473-ra emelkedett, 1587-en távoztak gyógyultan a kórházból, az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent.

A kormányzati oldal tájékoztatása szerint az aktív fertőzöttek 45, az elhunytak 61, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. 11 668-an vannak hatósági házi karanténban és eddig 155 801 mintavtel történt.

Mint írták, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Hajdú-Bihar megyében 24, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 38, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 61 koronavírus-fertőzöttet tartanak számon.

Müller Cecília a május 20-i operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, az adattisztítás folyamatos, ezért lehetséges, hogy egy-egy földrajzi területen változás történik az adatokat tekintve. Ha a vizsgálatkérőn szereplő lakhelyadatról később kiderül, hogy már nem felel meg a valóságnak, az adott beteg átkerül egy másik megye statisztikájába.
koronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés