Kiderült, hogyan működnek az iskolák júniusban

borsodihir.hu

2020.05.23. 10:05

Kiderült, hogyan működnek az iskolák júniusban
(Fotó: MTI/archív)

A tanítás továbbra is online zajlik.

Hirdetés

Június 2. és június 15. között továbbra is távoktatásban fognak tanulni a diákok, ugyanakkor egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető azoknak a diákoknak, akiknek elmaradásuk van, vagyis fel kell zárkózniuk a tananyagban – írja a kormányrendelet alapján az Eduline.

A nyitástól egészen június 26-ig minden általános- és középiskola felügyeletet szervez, így napközit, szakkört, sportfoglalkozást, felzárkóztatást és fejlesztőfoglalkozást lehet tartani.

Június 26-ig biztosítják a gyermekétkeztetést is. Azoknak a diákoknak, akik nem vesznek részt a felügyeletben, szünidei gyermekétkeztetést biztosítanak. Június 2-től a szakképző iskolák mindkét munkarendben, vagyis a veszélyhelyzetet megelőző nappali vagy esti munkarendben, de távoktatásban is működhetnek tovább – az iskolavezető döntése szerint.

Azok a diákok, akik nem a lakóhelyükön járnak iskolába, és nem is tudják megoldani a felügyeletet, lehetőségük van a lakóhelyükön lévő iskolába eljutni. A tanulók számáról az iskolák naponta beszámolnak majd a KIR rendszerben – fogalmaznak.
iskolakoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés