Hirdetés
Hirdetés

Negyedik sebességben a szlovák újraindítás

| 2020. 05. 10. | 19:30:00
Nagyon alacsony a diagnosztizált fertőzöttek száma.
Negyedik sebességben a szlovák újraindítás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Várhatóan május 20-tól kezdődhet meg Szlovákiában az új koronavírus terjedésével összefüggésben márciusban bevezetett korlátozások feloldásának új, immár negyedik szakasza – jelentette be Igor Matovic. A szlovák kormányfő május 10-én ezt a fertőzéssel újonnan diagnosztizáltak viszonylag alacsony számával indokolta.

A korlátozások feloldásának feltétele, hogy az újonnan diagnosztizált fertőzések száma alacsony szinten, napi átlagban 25 alatt maradjon. 

Szlovákiában április 22-én kezdték el a korlátozások feloldásának első szakaszát, akkor a kisebb alapterületen működő üzletek és szolgáltatások nyithattak meg. Május 6-án a kormány egyidejűleg léptette érvénybe a kéthetes ciklusokban tervezett enyhítések második és harmadik fázisát, amivel lehetővé tették a nagyobb alapterületen működő üzletek, a kisebb bevásárlóközpontok, a kültéri sportpályák, a rövid távú szállást nyújtó intézmények megnyitását, és engedélyezték az istentiszteleteket. Kinyithattak az éttermek és bárok teraszai is. A negyedik szakaszban a mozik, az uszodák, a bevásárlóközpontok, a sportlétesítmények és vélhetően az iskolák, óvodák megnyitásával is számolnak.

Hirdetés
Hirdetés